Klara Smeets


Schrijver en voormalig stadsdichter van Gouda

Welkom op mijn website! Ik ben Klara Smeets; NT2-docent, schrijver & dichter. Met veel plezier was ik ook 3 jaar lang stadsdichter van Gouda.

What life is this if full of care, we have no time to stand and stare.

Dit citaat van William Henry Davis (1871-1940) geeft in mijn ogen weer wat literatuur en kunst in het algemeen kan doen: je even stil laten staan… zodat je de wereld iets anders, intenser ervaart.

Taal kan meeslepend zijn, een nieuwe werkelijkheid aanbieden, een nieuwe ruimte creëren om heel even in op te gaan. Ik heb niet veel nodig, behalve pen en papier of een laptop. Daarmee schep ik mijn woordenstudio. Woorden worden muren en een dak boven mijn hoofd.

Uit het juryrapport van de Stadsdichtersverkiezing

De jury is van mening dat de nieuwe Goudse stadsdichter in haar gedichten laat zien de kwaliteit de bezitten om woorden onder controle te houden. Door een afgemeten woordkeus ontstaan compacte gedichten waarin echter doorkijkjes zijn gevat naar mooie vergezichten. Woordkeus en ritme smelten samen tot ware poëzie. Tijdens de auditie was het opvallend dat de zaal ademloos luisterde. De dichter droeg het publiek niet voor, maar liet het publiek het gedicht ervaren.

Benieuwd naar wat ik schrijf en doe? Klik even verder of neem vrijblijvend contact met me op.


Geef een reactie